Euregionale fietsexcursies Velo-City naar Kranenburg

21-06/17


Afgelopen week vond in de regio Arnhem-Nijmegen de Velo-City-conferentie plaats.

 

Deze vijfdaagse conferentie, waarvoor vanuit de hele wereld ongeveer 1500 bezoekers naar Nijmegen afreisden, is het grootste fietscongres ter wereld.

 

Velo-City is een Global Cycling Summit, die gezamenlijk door de gemeenten Arnhem en Nijmegen werd georganiseerd, in samenwerking met de European Cyclists’ Federation (ECF) en de provincie Gelderland. Tijdens het congres spraken de bezoekers samen over de laatste innovaties op fietsgebied en leerden zij over hoe steden en regio’s fietsvriendelijk ingericht kunnen worden. Er waren ruim 200 sprekers uit maar liefst 40 verschillende landen. Het thema van dit jaar was ‘the freedom of cycling’, met een focus op de verbinding tussen fietsen en onderwerpen als gezondheid en sociale cohesie.

 

Onderdeel van het programma waren ook drie grensoverschrijdende fietsexcursies naar Kranenburg. In het voormalige treinstation van Kranenburg werden de bezoekers voorgelicht over de verschillen omtrent fietsen in Nederland en Duitsland en over de grensoverschrijdende fietsprojecten in de Euregio Rijn-Waal, zoals de Draisine en het fietsknoopuntensysteem. Aan de excursies namen deelnemers uit verschillende landen deel., waaronder Singapore, Finland, Noorwegen, Zweden, België, Oostenrijk.

 

De grensoverschrijdende fietsexcursies werden ondersteund door Euregio Rijn-Waal in het kader van de miniprojecten met EU-middelen van het programma INTERREG Deutschland-Nederland en de gemeenten Berg en Dal.


Gerelateerd/Ander nieuws

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).