Gezamenlijke website GrensInfoPunten online

27-06/17


De nieuwe website www.grensinfopunt.eu is online en informeert grensgangers die in Nederland of Duitsland wonen en in een buurland werken.

 

Deze website is door alle GrensInfoPunten gezamenlijk ontwikkeld en verwijst direct naar het dichtstbijzijnde GrensInfoPunt waar men voor persoonlijk advies terecht kan. Tevens biedt de website basisinformatie over werken, wonen en studeren over de grens.


Wat zijn de GrensInfoPunten?
Langs de Nederlands-Duits-Belgische grens zijn op verschillende locaties GrensInfoPunten ingericht. “Grenspendelaars krijgen hier eerstelijns informatie over voor hen relevante onderwerpen. Bijvoorbeeld over de premies die zij in hun werk- of woonland moeten afdragen, hoe hun ziektekostenverzekering en pensioenopbouw geregeld is en hoe het met het arbeidsrecht gesteld is. Werkgevers die een grensganger in dienst hebben, kunnen ook bij de GrensInfoPunten terecht”, aldus Sjaak Kamps, secretaris van de Euregio Rijn-Waal in Kleve.

 

Actuele informatie, spreekuren en contactgegevens per regio

De website www.grensinfopunt.eu is momenteel in de Nederlandse en Duitse taal beschikbaar. “Op de site kan een keuze worden gemaakt voor de regio waar men woont of waar men gaat werken. Elke regio geeft op haar gedeelte van de website informatie die van toepassing is op die regio. Zo kan daar bijvoorbeeld informatie worden gevonden over banenbeurzen en verwezen worden naar regionale organisaties en instanties. Ook een overzicht van de spreekuren en –dagen per regio is op deze website terug te vinden”, legt Alfred Derks, coördinator van het GrensInfoPunt Rijn-Waal uit en hij vervolgt: In het GrensInfoPunt bij de Euregio Rijn-Waal werken we samen met adviseurs van de SVB – Bureau voor Duitse Zaken, Deutsche Rentenversicherung, UWV, Agentur für Arbeit en de vakbonden DGB, FNV en CNV. Verder wordt er nauw samengewerkt met de Belastingdienst en het Finanzamt”. Dankzij deze samenwerking kunnen we (bijna) alle vragen beantwoorden”.

 

Financiering website

De website is mede mogelijk gemaakt door het EU-programma INTERREG V A Deutschland-Nederland en middels cofinanciering door leden van de euregio rijn-maas-noord, de deelstaat Nordrhein-West en de Provincie Limburg.


Gerelateerd/Ander nieuws

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).

25-03/24

Nieuwe online Tool voor de aanvraag van een KPF-subsidie

Voor aanvragers uit het Duits-Nederlandse Interreg-subsidiegebied is nu een gloednieuwe en gebruiksvriendelijke online-tool beschikbaar voor het aanvragen van subsidies uit het Kleinprojectenfonds (KPF).