Minder bureaucratie voor mini-projecten

03-08/17


Vanaf nu hoeven aanvragers van de zogenoemde „mini-projecten“ (projecten met een subsidie van maximaal € 1.000) bij de declaratie van kosten geen originele bewijsstukken meer in te dienen.

 

Voortaan is een kopie of een scan van de stukken voldoende. De originelen blijven in de eigen administratie van de projectpartners en moeten alleen nog op aanvraag (bijv. bij een EU-controle) kunnen worden getoond. De nieuwe regeling is het resultaat van onderhandelingen tussen de partners en de controle-instanties van het programma.

 

Meer informatie?

Bij de mini-projecten gaat het bijvoorbeeld om uitwisselingen tussen scholen of verenigingen. Deze kunnen met INTERREG snel en gemakkelijk ondersteund worden. De kosten van de activiteit worden voor de helft gesubsidieerd, tot maximaal €1.000 euro. De Nederlands-Duitse opzet van het project is daarbij een voorwaarde. Wilt u ook in aanmerking komen voor subsidie van uw grensoverschrijdende activiteiten? Of wilt u meer weten over de nieuwe regeling? Klik dan hier.

 

Achtergrond vereenvoudiging

De uitvoering van een INTERREG-project gaat in sommige gevallen gepaard met hoge eisen aan de administratie en de bewijsstukken. Er moet immers worden gewaarborgd dat het belastinggeld correct wordt besteed. Het grensoverschrijdende karakter zorgt er daarnaast soms voor dat Duitse, Nederlandse en Europese regelingen parallel gelden.

 

De partners van het programma (de betreffende ministeries, provincies en Euregio’s) zetten zich er samen met de EU-Commissie voor in om de administratieve lasten voor begunstigden te verkleinen. Zo kunnen personeelskosten bijvoorbeeld al met behulp van standaardtarieven worden afgerekend. Met de vereenvoudiging voor mini-projecten is nu een volgende stap richting minder bureaucratie gezet.


Gerelateerd/Ander nieuws

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).