Nederlandse en Duitse ziekenhuizen bezoeken Medline

18-09/17


Afgelopen woensdag waren ca. 20 vertegenwoordigers van Nederlandse en Duitse ziekenhuizen, zorginstellingen, ziektekostenverzekeringen en belangenorganisaties te gast bij het Klever bedrijf Medline International Germany GmbH.

 

Het bezoek vond plaats in het kader van een bijeenkomst van het Euregionale Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg. Dit forum komt meerdere keren per jaar bijeen om actuele onderwerpen op het gebied van zorg in de Euregio Rijn-Waal te bespreken en nieuwe samenwerkingsprojecten voor de grensregio te ontwikkelen. Thema´s die deze keer op de agenda stonden, waren o.a. “Zorg in landelijke grensregio´s”, “Kinder- en jeugdpsychiatrie” en “Orthopedie, traumatologie en sportgeneeskunde.

 

Voor de leden van het Euregionale Froum waren de bedrijfsbezichtiging bij Medline en de informatieve presentatie van de heer Markus Seibert heel interessant. De forum-leden waren het er over eens, dat deze blik achter de schermen hen inzicht heeft gegeven over een essentieel onderdeel van de gezondheidszorg, waar men in het dagelijks werk niet altijd voldoende bij stilstat.

 

Medline produceert en verkoopt wereldwijd een breed portfolio aan medische producten voor zorginstellingen en de groothandel. Vandaag de dag is Medline Industries Inc. De grootste particulier geleide producent en verkoper van zorgproducten in de USA en streeft er na om dit succes ook naar internationale markten uit te breiden.


Gerelateerd/Ander nieuws

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).