Informatieavond Euregio in Gennep goed bezocht

23-01/18


Op initiatief van gemeenteraadslid en Euregioraadslid Frank Pubben organiseerde de Gennepse gemeenteraad op maandag 22 januari een goed bezochte informatieavond over de Euregio Rijn-Waal.

 

Doel van de bijeenkomst was het om inwoners, bedrijven, scholen en verenigingen over het werk van de Euregio te informeren en hen bewust te maken van de kansen, die samenwerking over de grens biedt.

 

Na enkele inleidende woorden van wethouder Peter Lucassen en Frank Pubben gaven vice-voorzitter Ulrich Francken en secretaris Sjaak Kamps uitleg over de Euregio Rijn-Waal. De heer Francken toonde zich als burgemeester van het Duitse Weeze een warm pleitbezorger voor grensoverschrijdende gemeentelijke samenwerking. Karin Straus, ambassadeur Euregionaal onderwijs van de Provincie Limburg hield een vlammend pleidooi om buurtaal en –cultuur een prominente plek in het onderwijs te geven.

 

Vervolgens konden de bezoekers zich aan diverse informatietafels informeren over het service-aanbod van het GrensInfoPunt en de subsidie-mogelijkheden binnen INTERREG, People to People en de mini-projecten. Daarnaast berichtten de vertegenwoordigers van Dynamic Borders, Gennep-Niers-Goch, Nachbarsprache & Buurcultuur en AKROS Boxmeer de vele geïnteresseerde bezoekers over hun euregionale activiteiten om ook anderen enthousiast te maken om ook contacten in het buurland te leggen.


Gerelateerd/Ander nieuws

17-05/18

Werkbezoek staatssecretaris Knops Euregio Rijn-Waal groot succes

Op 16 mei 2018 bracht Staatssecretaris Raymond Knops van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een werkbezoek aan de Provincie Gelderland en de Euregio Rijn-Waal.

27-04/18

Business Angels voor startups en investeerders over de grens

Steeds vaker gaan startups de landsgrenzen over om een nieuwe markt aan te boren, om aansluiting te vinden bij specifieke kennis of om de mogelijkheden voor financiering te vergroten.

26-04/18

Samenwerking in de grensregio bekrachtigd

Om de samenwerking van startups aan weerszijden van de grens teversterken tekenden 4 Nederlandse en Duitse partnerts, waaronder de Euregio Rijn-Waal op 19 april 2018 een intentieverklaring 'hubs connected, crossing borders' op de StartupDelta Summit in Arnhem in het bijzijn van startup envoy Constantijn van Oranje.