Informatieavond Euregio in Gennep goed bezocht

23-01/18


Op initiatief van gemeenteraadslid en Euregioraadslid Frank Pubben organiseerde de Gennepse gemeenteraad op maandag 22 januari een goed bezochte informatieavond over de Euregio Rijn-Waal.

 

Doel van de bijeenkomst was het om inwoners, bedrijven, scholen en verenigingen over het werk van de Euregio te informeren en hen bewust te maken van de kansen, die samenwerking over de grens biedt.

 

Na enkele inleidende woorden van wethouder Peter Lucassen en Frank Pubben gaven vice-voorzitter Ulrich Francken en secretaris Sjaak Kamps uitleg over de Euregio Rijn-Waal. De heer Francken toonde zich als burgemeester van het Duitse Weeze een warm pleitbezorger voor grensoverschrijdende gemeentelijke samenwerking. Karin Straus, ambassadeur Euregionaal onderwijs van de Provincie Limburg hield een vlammend pleidooi om buurtaal en –cultuur een prominente plek in het onderwijs te geven.

 

Vervolgens konden de bezoekers zich aan diverse informatietafels informeren over het service-aanbod van het GrensInfoPunt en de subsidie-mogelijkheden binnen INTERREG, People to People en de mini-projecten. Daarnaast berichtten de vertegenwoordigers van Dynamic Borders, Gennep-Niers-Goch, Nachbarsprache & Buurcultuur en AKROS Boxmeer de vele geïnteresseerde bezoekers over hun euregionale activiteiten om ook anderen enthousiast te maken om ook contacten in het buurland te leggen.


Gerelateerd/Ander nieuws

09-08/18

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is dit jaar weer op zoek naar creatieve fotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is dit jaar “Het trefpunt in uw gemeente” en de wedstrijd staat open voor alle inwoners van de Euregio Rijn-Waal.

03-08/18

Vacature junior controller (m/v) First Level Control

U WERKT GRAAG IN EEN INTERNATIONALE OMGEVING? U BENT MEERTALIG? U WILT ZICH INZETTEN VOOR DE EUROPESE SAMENWERKING? Dan bent u wellicht de junior controller (m/v) First Level Control die wij voor ons team zoeken!

16-07/18

Bevrijdingsmuseum bouwt aan “historische” NL-D storyline

Het is voor het eerst dat een WO2 museum vakexperts uit twee landen (Nederland en Duitsland) bij elkaar heeft gebracht om de gezamenlijke geschiedenis van de 20ste eeuw onder de loep te nemen.