Informatieavond Euregio in Gennep goed bezocht

23-01/18


Op initiatief van gemeenteraadslid en Euregioraadslid Frank Pubben organiseerde de Gennepse gemeenteraad op maandag 22 januari een goed bezochte informatieavond over de Euregio Rijn-Waal.

 

Doel van de bijeenkomst was het om inwoners, bedrijven, scholen en verenigingen over het werk van de Euregio te informeren en hen bewust te maken van de kansen, die samenwerking over de grens biedt.

 

Na enkele inleidende woorden van wethouder Peter Lucassen en Frank Pubben gaven vice-voorzitter Ulrich Francken en secretaris Sjaak Kamps uitleg over de Euregio Rijn-Waal. De heer Francken toonde zich als burgemeester van het Duitse Weeze een warm pleitbezorger voor grensoverschrijdende gemeentelijke samenwerking. Karin Straus, ambassadeur Euregionaal onderwijs van de Provincie Limburg hield een vlammend pleidooi om buurtaal en –cultuur een prominente plek in het onderwijs te geven.

 

Vervolgens konden de bezoekers zich aan diverse informatietafels informeren over het service-aanbod van het GrensInfoPunt en de subsidie-mogelijkheden binnen INTERREG, People to People en de mini-projecten. Daarnaast berichtten de vertegenwoordigers van Dynamic Borders, Gennep-Niers-Goch, Nachbarsprache & Buurcultuur en AKROS Boxmeer de vele geïnteresseerde bezoekers over hun euregionale activiteiten om ook anderen enthousiast te maken om ook contacten in het buurland te leggen.


Gerelateerd/Ander nieuws

19-02/18

Meld u nu aan voor de digitale infobrief van de Euregio Rijn-Waa

Sinds deze maand versturen wij ca. 3-4 keer per jaar een infobrief om u op de hoogte te houden van actuele ontwikkelingen, nieuwe projecten en activiteiten en bijeenkomsten in ons werkgebied.

19-02/18

Festival “Over Grenzen van Gelderland” op zoek naar activiteiten

De Coöperatie Erfgoed Gelderland organiseert dit jaar voor de vijfde keer een Gelders erfgoedfestival. Het samenwerkingsverband van meer dan 100 erfgoedorganisaties in de provincie Gelderland richt zich dit maal op het thema grenzen en op de betekenis daarvan voor de geschiedenis van Gelderland.

07-02/18

Euregio Rijn-Waal op bezoek bij het Nederlands Watermuseum

Afgelopen maandag vergaderde de Commissie voor Grensoverschrijdende Verstandhouding van de Euregio Rijn-Waal in het Nederlands Watermuseum in Arnhem.