Festival “Over Grenzen van Gelderland” op zoek naar activiteiten

19-02/18


De Coöperatie Erfgoed Gelderland organiseert dit jaar voor de vijfde keer een Gelders erfgoedfestival. Het samenwerkingsverband van meer dan 100 erfgoedorganisaties in de provincie Gelderland richt zich dit maal op het thema grenzen en op de betekenis daarvan voor de geschiedenis van Gelderland.

 

Gelderland kent vanouds veel binnen- en buitengrenzen: denk aan de grenzen van kwartieren en landgoederen, aan de rivieren die lastige barrières vormden, maar ook aan taalgrenzen of aan de grens tussen protestantse en katholieke gebieden.  Over Grenzen van Gelderland laat het publiek op een laagdrempelige manier kennismaken met Gelderse grensverhalen via theater, pop-uptentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, lezingen en nog veel meer! Alle activiteiten zijn te vinden in de agenda op www.erfgoedfestival.nl.

 

Meedoen?

Wilt u tijdens het erfgoedfestival een publieksactiviteit organiseren? Meldt u zich dan als (potentiële) deelnemer. U wordt dan uitgenodigd voor inspiratiebijeenkomsten en workshops. Coöperatie Erfgoed Gelderland houdt u eveneens op de hoogte van de voortgang van de plannen en kan u desgewenst ondersteunen met advies en mogelijk met een kleine financiële bijdrage (onder voorbehoud).

 

Gezien het thema nodigen de organisatoren dit keer nadrukkelijk ook organisaties uit het vroegere Overkwartier van Gelre en organisaties aan de andere zijde van de provincie- en landsgrens uit om mee te doen. Daar hoort Duitsland natuurlijk ook bij.  Verenigingen die zich bij het festival willen aansluiten vinden meer informatie op www.erfgoedfestival.nl. De informatie zal binnenkort ook in het Duits worden aangeboden.


Gerelateerd/Ander nieuws

16-03/18

Rijnfietsroute wint de EuroVelo Cycle Tourism Award

Tijdens de grote vakantiebeurs ITB in Berlijn werd de EuroVelo15 – Rijnfietsroute door de European Cycling Federation met de “EuroVelo Cycle Tourism Award” voor de populairste en mooiste fietsroute in Europa onderscheiden.

15-03/18

Rijden op groene stroom direct vanuit het trolleynet

Vanaf nu kan het ook in Oosterbeek: elektrisch rijden op groene stroom direct uit de bovenleiding. Wethouder Jasper Verstand van de gemeente Renkum en de Arnhemse wethouder Geert Ritsema openden op woensdag 14 maart op het Raadhuisplein in Oosterbeek een laadpunt voor elektrische auto’s.

09-03/18

Euregioraadsleden discussiëren over regeerakkoorden in NL en NRW

Ca. 40 Euregioraadsleden en contactpersonen bezochten afgelopen donderdag de informele Euregioraadsbijeenkomst in het Euregio-Forum.