Business Angels voor startups en investeerders over de grens

27-04/18


Steeds vaker gaan startups de landsgrenzen over om een nieuwe markt aan te boren, om aansluiting te vinden bij specifieke kennis of om de mogelijkheden voor financiering te vergroten.

 

Een locale investeerder, ookwel business angel, kan veel toegevoegde waarde hebben voor een bedrijf dat zich op een nieuwe markt wil begeven. Ook investeerders zien steeds vaker kansen over de grens, veelbelovende startups binnen specifieke sectoren of een ander investeringsklimaat. Bedrijven en business angels, zijn zich niet altijd bewust van de mogelijkheden die er voor hen liggen, soms vlak over de grens. Bovendien weten ze niet altijd hoe kan worden ingespeeld op mogelijke belemmeringen op de weg naar cross-border investing.

 

Angel netwerken in de Euregio werken samen voor cross-border investing

Om startups en business angels uit de Euregio Rijn-Waal hierin te ondersteunen, werken drie angel netwerken uit Nederland en Duitsland samen binnen het Euregio Business Angels Forum gericht op cross-border investing. Dit zijn Business Angels Argentur Ruhr (BAAR) uit Essen, Angel Funding Germany uit Arnhem, en AngelEngine uit Düsseldorf.

 

Vanaf mei dit jaar staan verschillende gezamenlijke activiteiten gepland waarbij ondernemers en business angels kennis kunnen maken met cross-border investing en hun internationale contacten op dit gebied kunnen uitbreiden. Bovendien zullen startups en business angels gericht met elkaar in contact worden gebracht tijdens investeerdersbijeenkomsten.

 

Op woensdag middag 6 juni is de start bijeenkomst: “Business angel financiering over de grens” in Kleve. Hierbij zijn zowel business angels als startups en groeibedrijven van harte welkom. Meer informatie is te vinden via: www.euregiobusinessangels.eu

 

Euregio Business Angels Forum – “Angels without Borders”

Dit Euregio project wordt ondersteund door het Interreg programma van de Euregio Rijn-Waal en is erop gericht startups en business angels kennis te laten maken met de mogelijkheden van cross-border investing. Met de ervaringen en resultaten uit het project kan beter worden aangesloten bij de behoefte op dit gebied.
 


Gerelateerd/Ander nieuws

15-03/24

Netwerkbijeenkomst Euregioraad goed bezocht

Op donderdag 14 maart 2024 vond de jaarlijkse netwerkbijeenkomst voor de leden van de Euregioraad van de Euregio Rijn-Waal plaats. Ruim 40 Euregioraadsleden en ambtelijke contactpersonen kwamen in het Euregio-Forum bijeen en spraken over diverse thema’s.

07-03/24

Subsidiemogelijkheden 80 Jaar Vrijheid

Dit jaar is het 80 jaar geleden, dat de bevrijding van Nederland begon. 2025 is het 80 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. In de Euregio Rijn-Waal worden in 2024 en 2025 diverse herdenkingsbijeenkomsten en bevrijdingsactiviteiten georganiseerd, waaronder diverse gezamenlijke Nederlands-Duitse activiteiten.

05-03/24

GrensInfoPunt te gast bij studiebeurs in Düsseldorf

Op donderdag 1 februari 2024 waren de collega´s van ons GrensInfoPunt te gast op de jaarlijkse interne studiebeurs voor de leerlingen van de bovenbouw van het St. Ursula Gymnasium in Düsseldorf.