Euregio-contactpersonen verkennen Renkum

22-06/18


Op 21 juni vond de jaarlijkse contactpersonendag van de Euregio Rijn-Waal plaats.

 

Ruim 20 lidgemeenten hadden zich voor deze bijeenkomst aangemeld om zo hun grensoverschrijdende contacten te versterken en de andere Nederlandse en Duitse gemeenten beter te leren kennen.

 

De dag begon in het gemeentenhuis van Renkum, waar wethouder Jasper Verstand de contactpersonen verwelkomde. Na een intensieve voorstelronde, waar al veel ideeën voor euregionale samenwerking en een betere communicatie naar voren kwamen, stonden diverse initiatieven op het gebied van mobiliteit en arbeidsmarkt op de agenda. Tony Krijnse-Locker en Maud de Groot, beide o.a. werkzaam voor de Gemeente Renkum, presenteerden het INTERREG-project E-bus 2020 en Conny Thijssen stelde het service-aanbod van het GrensInfoPunt voor. Het ochtendprogramma werd afgesloten met een korte vooruitblik naar INTERREG VI.

 

Het middagprogramma begon met een interessante rondleiding in de fabriek van Schut Papier, dat 400 jaar ervaring heeft met het maken van bijzondere papiersoorten. Het programma werd afgesloten met een bezoek aan het Renkums Beekdal. Dit voormalige bedrijven terrein is de afgelopen jaren heringericht als natuurgebied.  Na afloop was er nog ruimschoot de gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen onder het genot van een hapje en drankje.

 

Kortom, een succesvolle en afwisselende dag, die zeker een bijdrage zal leveren aan een versterkte euregionale samenwerking.


Gerelateerd/Ander nieuws

16-07/18

Bevrijdingsmuseum bouwt aan “historische” NL-D storyline

Het is voor het eerst dat een WO2 museum vakexperts uit twee landen (Nederland en Duitsland) bij elkaar heeft gebracht om de gezamenlijke geschiedenis van de 20ste eeuw onder de loep te nemen.

13-07/18

Kunstenaars kennen geen grenzen / nieuw goedgekeurd project

Op 06-07-2018 heeft het Dagelijks Bestuur van de Euregio Rijn-Waal het project “Kunstenaars kennen geen grenzen” goedgekeurd.

06-07/18

Unieke samenwerkingsovereenkomst brandweerkorpsen

Op donderdag 5 juli hebben burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid en zijn ambtscollega burgemeester Sonja Northing van de Stadt Kleve in het Euregio-Forum een samenwerkingsovereenkomst tussen de brandweerkorpsen van Millingen aan de Rijn en het Duitse Rindern ondertekend.