Euregioraad vergadert in Weeze

25-11/16


Donderdag 24 november vergaderde de Euregioraad in het nieuwe Bürgerhaus van Weeze.

 

De ca. 90 Nederlandse en Duitse burgemeesters en raadsleden werden o.a. voer het nieuwe Euregio-platform voor raadsleden geinformeerd. Studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit Duisburg-Essen presenteerden hun ervaringen als”International Junior Councillor Advisor” en ontvingen voor hun activiteiten uit handen van Euregio-voorzitter Hubert Bruls een oorkonde. Tevens werd tijdens vergadering een Letter of Intent voor de ondersteuning van de kandidatuur voor de Euregionale 2022 ondertekend. Bovendien sprak de Euregioraad zich positief uit over zeven nieuwe INTERREG-projectvoorstellen en werd ingestemd met de begroting voor 2017.


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariër Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariër Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.