Eerste spreekuur voor grensgangers op locatie in Kranenburg

07-03/17


Dinsdag 7 maart vond voor het eerst een spreekuur op locatie van het GrensInfoPunt van de Euregio Rijn-Waal plaats. Deze primeur vond plaats in het gemeentehuis van de gemeente Kranenburg. Van 9.00 tot 12:30 uur konden grenspendelaars hier met al hun vragen terecht.

 

Grenspendelaars wonen in Duitsland en werken in Nederland, of andersom. Alleen al in Kranenburg wonen rond de 3000 Nederlanders, die veelal nog steeds in Nederland werken.

 

Voor het beantwoorden van de vaak gecompliceerde vragen waren deskundige adviseurs aanwezig. Van het zoeken van een baan tot een verzekering en belasting: bezoekers wendden zich met allerlei problemen tot de aanwezige experts. Omdat de grenspendelaars zich vaak in een unieke en individuele situatie bevinden, stellen zij de persoonlijke benadering van het GrensInfoPunt op prijs.

 

Vanaf nu zal er in Kranenburg ieder kwartaal een spreekuur plaatsvinden. Het volgende spreekuur zal op 6 juni 2017 plaatsvinden. Het GrensInfoPunt is gevestigd bij de Euregio Rijn-Waal. Meer informatie staat op www.euregio.org/gip.

 

Het GrensInfoPunt wordt gerealiseerd in het kader van het INTERREG V A project GrensInfoPunt Euregio Rijn-Waal en wordt mede mogelijk gemaakt door cofinanciering van het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland, de Nederlandse Provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en het Ministerium für Wirtschaft, Energie, Industrie, Mittelstand und Handwerk van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.

 


Gerelateerd/Ander nieuws

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).

25-03/24

Nieuwe online Tool voor de aanvraag van een KPF-subsidie

Voor aanvragers uit het Duits-Nederlandse Interreg-subsidiegebied is nu een gloednieuwe en gebruiksvriendelijke online-tool beschikbaar voor het aanvragen van subsidies uit het Kleinprojectenfonds (KPF).