Euregio Rijn-Waal en INTERREG demonstreren voor Europa

30-03/17


Afgelopen zaterdag verzamelden zich in Düsseldorf ca. 1000 mensen voor de “March of Europe”. Ook de Euregio Rijn-Waal en INTERREG Deutschland-Nederland demonstreerden in Düsseldorf voor Europa.

 

Sprekers waren o.a. de Europaminister van Nordrhein-Westfalen, Franz-Josef Lersch-Mense en Thomas Geisel, burgemeester van Düsseldorf.

 

Onder de titel “March for Europe” vonden zaterdag in veel Europese landen dergelijke bijeenkomsten plaats. Hoogtepunt van de “March of Europe”: In Berlijn, London, Rome, Edinburg en alle andere deelnemende steden lieten de mensen op de tonen van de het Europese volkslied duizenden blauwe luchtballen op.

 

Aanleiding voor deze “March of Europa” was de ondertekening, zaterdag precies 60 jaar geleden, van het Verdrag Rome, dat als grondslag voor de huidige EU geldt.

 

Bron: wdr


Gerelateerd/Ander nieuws

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).