Afsluitende bijeenkomst IJCA

03-07/17


Op vrijdag 30 juni vond in de Skylounge van het Erasmusgebouw op de Radboud Universiteit Nijmegen de afsluitende bijeenkomst van het International Junior Councillor Advisor Project (IJCA) plaats.

 

Tijdens dit project namen Europa-actieve raadsleden in Nijmegen en Duisburg een student onder hun hoede en de studenten begeleidden het raadslid als “International Junior Councillor Advisor” met betrekking tot raads-, fractie- of andere politieke vergaderingen. Het uiteindelijke doel was het uitbrengen van een advies voor de raadsleden over een door de raadsleden gewenst onderwerp.

 

Bij de afsluiting werden presentaties gegeven over de verschillende thema’s die de raadslidadviseurs hadden onderzocht, variërend van grensoverschrijdende bijenpolitiek tot het vluchtelingenthema en van havensamenwerking tot grensoverschrijdend onderwijs. De projectresultaten worden in een videoclip samengevat.

 

Het IJCA-Project wordt door de Euregio Rijn-Waal  ondersteund in het kader van People to People met EU-middelen van het programma INTERREG Deutschland-Nederland.


Gerelateerd/Ander nieuws

26-06/24

Field Lab over huisvesting en samenwonen

Op 11 juni vond het eerste Field Lab over huisvesting en samenwonen van het Interreg Deutschland-Nederland project TRAM (Transnationale Arbeidsmigratie in de Euregio) plaats aan de Radboud Universiteit.

26-06/24

Euregioraad bijeen in Wageningen

Op donderdag 20 juni vergaderde de Euregioraad in het congrescentrum Omnia van de Wageningen University & Research (WUR). Floor Vermeulen, burgemeester van Wageningen, en Sebastiaan Berendse, van de WUR, openden de vergadering.

25-06/24

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is ook dit jaar weer op zoek naar creatieve hobbyfotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is deze keer “De Euregio op haar mooist”.