Nieuwe brochure: 30 veelgestelde vragen door werkgevers

29-03/18


„Kan ik een werknemer die in Nederland sociaal verzekerd is, in Duitsland laten werken?” Dat is een van de 30 vragen die het GrensInfoPunt Rijn-Waal in een nieuwe brochure beantwoordt. De titel: Werkgevers die inwoners van Duitsland in dienst willen nemen.

 

Voor grensoverschrijdende zaken kan het vaak zinvol zijn een medewerker in het buurland te zoeken. Binnen Europa is dat eigenlijk zonder problemen mogelijk. Toch is er een groot aantal voorschriften waar rekening mee moet worden gehouden. Dat leidt tot vragen, die vaak aan het GrensInfoPunt worden gesteld. De meestgestelde vragen zijn op een rijtje gezet in deze brochure, die vanaf maart dit jaar gratis kan worden aangevraagd bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve. U stuurt daartoe gewoon nu een e-mail naar gip@euregio.org. Van maandag tot en met donderdag is het GrensInfoPunt in Kleve ook open voor telefonische of persoonlijke adviezen. (+49-2821-793079)

 

Werkgevers en werknemers vinden hier alles over grensoverschrijdend werken. Een advies in het bedrijf is ook mogelijk. Het GrensInfoPunt werkt in een netwerk van de meest uiteenlopende organisaties, zoals het Finanzamt en de Belastingdienst, het UWV en het Bundesagentur für Arbeit, vakbonden, de Sociale Verzekeringsbank en de Deutsche Rentenversicherung.

 

De brochure is mede mogelijk gemaakt door het EURES-programma van de Europese Commissie.

 

Het GrensInfoPunt wordt gerealiseerd in het kader van het INTERREG V A project GrensInfoPunt Euregio Rijn-Waal en wordt mede mogelijk gemaakt door cofinanciering van het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland, de Nederlandse Provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie des Landes Nordrhein-Westfalen van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.


Gerelateerd/Ander nieuws

26-06/24

Field Lab over huisvesting en samenwonen

Op 11 juni vond het eerste Field Lab over huisvesting en samenwonen van het Interreg Deutschland-Nederland project TRAM (Transnationale Arbeidsmigratie in de Euregio) plaats aan de Radboud Universiteit.

26-06/24

Euregioraad bijeen in Wageningen

Op donderdag 20 juni vergaderde de Euregioraad in het congrescentrum Omnia van de Wageningen University & Research (WUR). Floor Vermeulen, burgemeester van Wageningen, en Sebastiaan Berendse, van de WUR, openden de vergadering.

25-06/24

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is ook dit jaar weer op zoek naar creatieve hobbyfotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is deze keer “De Euregio op haar mooist”.