Vorstelijk fietsen op de Oranjeroute tussen Apeldoorn en Moers

17-05/19


Gisteren vond op Kasteel Huis Bergh in ´s-Heerenberg de feestelijke opening van de Oranjefietsroute plaats.

 

Conny Bieze, gedeputeerde van de Provincie Gelderland gaf hiervoor het officiële startschot. Vervolgens onthulden de burgemeester van Montferland, de heer Peter de Baat, de loco-burgemeester van Kleve, de heer Josef Gietemann, de burgemeester van Moers, de heer Christoph Fleischhauer, de ereburger van Apeldoorn en Sjaak, Kamps, secretaris van de Euregio Rijn-Waal werd een spandoek met daarop het 225 km lange grensoverschrijdende traject.

 

Deze Oranjefietsroute Apeldoorn-Moers is het resultaat van het INTERREG-project “In het spoor van de Oranjes”. In dit project werkten de gemeenten Montferland (lead partner), Apeldoorn, Kleve en Moers samen en hebben gezamenlijk ook een routeboek, flyer en een website met fietsnavigatie ontwikkeld. Ook worden er nog meerdaagse fietsarrangementen ontwikkeld en komt er nog een leuke verrassing voor kinderen die de route fietsen.

 

De route loopt dwars door de Euregio Rijn-Waal van Apeldoorn via ´s-Heerenberg en Kleve naar het Duitse Moers. Onderweg is gelegenheid voor talrijke tussenstops in Brummen, Rheden, Doesburg, Doetinchem, Zevenaar, Emmerich, Bedburg-Hau, Kalkar, Xanten en Rheinberg. Fietsers kunnen zowel aan Nederlandse als aan Duitse zijde de route volgen met behulp van het fietsknooppuntensysteem. Alle informatie is te vinden op www.oranjefietsroute.nl

 

De Oranjefietstroute is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland, de Provincie Gelderland en het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.


Gerelateerd/Ander nieuws

26-06/24

Field Lab over huisvesting en samenwonen

Op 11 juni vond het eerste Field Lab over huisvesting en samenwonen van het Interreg Deutschland-Nederland project TRAM (Transnationale Arbeidsmigratie in de Euregio) plaats aan de Radboud Universiteit.

26-06/24

Euregioraad bijeen in Wageningen

Op donderdag 20 juni vergaderde de Euregioraad in het congrescentrum Omnia van de Wageningen University & Research (WUR). Floor Vermeulen, burgemeester van Wageningen, en Sebastiaan Berendse, van de WUR, openden de vergadering.

25-06/24

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is ook dit jaar weer op zoek naar creatieve hobbyfotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is deze keer “De Euregio op haar mooist”.