Het nieuwe Open Data Portal staat online

06-12/19


Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), het Landesamt für Statistik Niedersachsen (LSN) en Information und Technik Nordrhein-Westfalen als Statistisches Landesamt (IT.NRW) hebben gezamenlijk een Open Data Portal met grensoverschrijdende arbeidsmarktgegevens ontwikkeld:

 

https://opendata.grensdata.eu

https://opendata.grenzdaten.eu/#/InterReg/de/

 

Het resultaat is een duurzaam systeem dat toegang geeft tot betrouwbare data over de arbeidsmarktsituatie en de economie in de grensregio. Daarbij is het gehele Duits-Nederlandsemgrensgebied meegenomen. Data uit verschillende nationale bronnen werden over eenm projectperiode van bijna tweeënhalf jaar geharmoniseerd, verwerkt en omgezet naar geschiktemformaten. Het Portal wordt beheerd door het CBS.Het Portaal Grensdata bevat gegevens over arbeidsdeelname, soort arbeidscontract, grenspendelaars, economie, bedrijvendemografie en bevolking. De gegevens zijn, afhankelijk van de beschikbaarheid, voor meerdere jaren op verschillende regionale diepten beschikbaar. Het Portal biedt uitgebreide mogelijkheden om gegevens voor regio's in Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en

Nederland te vergelijken.

 

Het open data portal is gerealiseerd met middelen van het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland en begeleidt door het Regionale Programmamanagement bij de Euregio Rijn-Waal.

 


Gerelateerd/Ander nieuws

26-06/24

Field Lab over huisvesting en samenwonen

Op 11 juni vond het eerste Field Lab over huisvesting en samenwonen van het Interreg Deutschland-Nederland project TRAM (Transnationale Arbeidsmigratie in de Euregio) plaats aan de Radboud Universiteit.

26-06/24

Euregioraad bijeen in Wageningen

Op donderdag 20 juni vergaderde de Euregioraad in het congrescentrum Omnia van de Wageningen University & Research (WUR). Floor Vermeulen, burgemeester van Wageningen, en Sebastiaan Berendse, van de WUR, openden de vergadering.

25-06/24

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is ook dit jaar weer op zoek naar creatieve hobbyfotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is deze keer “De Euregio op haar mooist”.