800 mbo-studenten Goethe-certificaat Duits

11-03/20


Op 12-13 februari 2020 vond weer een assessorentraining plaats voor docenten Duits om Goethe-examens af te kunnen nemen in het mbo.

 

Hiermee heeft de stichting Duits in de Beroepscontext samen met het Goethe-Institut 100 docenten in Nederland getraind!
800 studenten hebben al het internationaal erkende Goethe-certificaat behaald. De stichting is een initiatief van Ler(n)ende Euregio en heeft als doel het vak Duits aantrekkelijker te maken in het mbo. Steeds vaker kiezen mbo'ers voor het keuzedeel Duits in hun opleiding. Het project Taal Verbindt onderzoekt op dit moment of het ook mogelijk is een erkend certificaat tot stand te brengen voor Nederlands op de Berufskollegs. 

 


Gerelateerd/Ander nieuws

26-06/24

Field Lab over huisvesting en samenwonen

Op 11 juni vond het eerste Field Lab over huisvesting en samenwonen van het Interreg Deutschland-Nederland project TRAM (Transnationale Arbeidsmigratie in de Euregio) plaats aan de Radboud Universiteit.

26-06/24

Euregioraad bijeen in Wageningen

Op donderdag 20 juni vergaderde de Euregioraad in het congrescentrum Omnia van de Wageningen University & Research (WUR). Floor Vermeulen, burgemeester van Wageningen, en Sebastiaan Berendse, van de WUR, openden de vergadering.

25-06/24

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is ook dit jaar weer op zoek naar creatieve hobbyfotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is deze keer “De Euregio op haar mooist”.