Indrukwekkende herdenkingen Groesbeek

23-09/20


Op donderdag 17 september vond voor de 28ste keer de Annual Monument Tour plaats. In aanwezigheid van de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra en Generaal buiten Dienst Peter van Uhm werd bij het monument voor Kapitein Stefanich en het Glider-monument de operatie Market Garden herdacht.

 

Wegens Corona was er deze keer vooraf geen ruchtbaarheid aan de herdenkingen gegeven en was er slechts een klein gezelschap uitgenodigd. De Annual Monument Tour werd georganiseerd door de Groesbeek Airborne Vrienden, die veel waarde hechten aan de aanwezigheid van niet alleen de geallieerden landen, maar juist ook van de Duitse buren, die in de afgelopen 75 jaar van vijand goede vrienden zijn geworden. Zo legden o.a. burgemeester Günter Steins van Kranenburg, plv. burgemeester Josef Gietemann van Kleve en Manfred de Haan van de Heimat- und Verschönerungsverein Donsbrüggen een krans.

 

De Euregio Rijn-Waal heeft de 28ste Annual Monument Tour ondersteund in het kader van “75 jaar vrijheid” en met middelen uit het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland.


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariƫr Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariƫr Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.