Nieuwe Landrätin van de Kreis Kleve te gast bij de Euregio

30-03/21


Op dinsdag 30 maart 2021 bracht de nieuwe Landrätin van de Kreis Kleve, Silke Gorißen, een kennismakingsbezoek aan de Euregio Rijn-Waal.

 

In het gesprek werd met name de samenwerking op de terreinen openbare orde en veiligheid, mobiliteit en arbeidsmarkt gethematiseerd. Landrätin Gorißen gaf aan, zeer open te staan voor grensoverschrijdende samenwerking. Ook Euregio-Voorzitter Thomas Ahls toonde zich na afloop van het bezoek verheugd: “De Kreis Kleve heeft van alle Kreise in Nordrhein-Westfalen de langste grens met Nederland en daarom is het voor ons erg belangrijk, dat wij met de Kreis Kleve en de nieuwe Landrätin een betrouwbare en geëngageerde partner in de directe grensregio hebben. Namens de Euregio Rijn-Waal namen verder secretaris Sjaak Kamps, plv. secretaris Andreas Kochs en beleidsmedewerker Heidi de Ruiter aan het gesprek deel.


Gerelateerd/Ander nieuws

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).