Televisieserie over Duits-Nederlandse samenwerking in de Coronac

28-04/21


De aanhoudende coronacrisis stelt de gezondheidszorg en andere betrokken instanties langs de Duits-Nederlandse grens voor grote uitdagingen: Want dit is de plek waar de verschillende verantwoordelijkheden en maatregelen eindigen en beginnen.

 

Hoe ziet het dagelijks leven van de verantwoordelijken eruit in deze niet alledaagse situatie? Dit is een vraag die in de nieuwe TV-serie "GrenzWerte" ("Grenswaarden") van het programma STUDIO 47 wordt onderzocht. Elke week zal in reportages van 15 minuten van dichtbij worden belicht hoe de mensen in het grensgebied elkaar helpen en waar de twee landen van elkaar verschillen in hun strijd tegen het coronavirus.

 

In de eerste aflevering van "GrenzWerte" spreekt presentatrice Nina Krockow met een Nederlandse Covid 19-patiënt die in Nederland in coma werd gebracht en in een Duits ziekenhuis verder werd behandeld. In het St. Agnes Ziekenhuis in Bocholt laat Dr. Olaf Baumhove zien hoe het er aan toe gaat op de corona IC. En in een interview met de gezondheidsdienst van de GGD Limburg-Noord wordt ingegaan op de vraag hoe het bron- en contactonderzoek werkt bij besmettingen in het grensgebied.

Andere afleveringen gaan over teststrategieën, hygiëne maatregelen, toezicht in binnensteden, horeca en overheidsbeleid.

 

De eerste uitzending in het programma van STUDIO 47 was maandag 26 april om 18.15 uur. De serie is ook online beschikbaar zijn op het YouTube-kanaal van de zender. Daarnaast zullen ook Nederlandse regionale tv-stations in de provincies Gelderland en Limburg de serie in hun programmering vertonen.

De productie van het TV-format wordt mede mogelijk gemaakt door de Euregio Rijn-Waal en de Europese Unie in het kader van het INTERREG-programma Duitsland-Nederland met middelen uit het People to People-programma.

 

STUDIO 47 is de regionale televisiezender voor het westelijke Ruhrgebied en de Niederrhein. Het programma wordt ontvangen door ongeveer 620.000 kijkers in Duisburg, Oberhausen, Mülheim an der Ruhr en de Kreis Wesel.


Gerelateerd/Ander nieuws

16-05/22

Italiaanse delegatie bezoekt Euregio Rijn-Waal

Na een onderbreking van meer dan 2 jaar als gevolg van de Coronapandemie verwelkomde de Euregio Rijn-Waal op 27 en 28 april 2022 haar partners uit de regio Apulië, Italië, in het kader van een werkbezoek van het EU Cycle-project in de Duits-Nederlandse grensregio.

16-05/22

Uitslagen deelstaatverkiezingen Nordrhein-Westfalen 2022

Op 15 mei vonden in Nordrhein-Westfalen deelstaatverkiezingen plaatsgevonden. In totaal hebben 5 partijen één of meerdere zetels in het parlement verkregen:

12-05/22

Plankenkoorts in de Viller Mühle in Goch

Tegen 9.00 uur liep het ‘Sacklager’ van de Viller Mühle in Goch afgelopen maandag langzaam vol. Tussen allerlei nostalgische, antieke voorwerpen en curiosa in alle vormen en maten hing zowel fascinatie als spanning in de lucht: ca. 180 Nederlandse en Duitse scholieren en hun leraren waren naar Goch afgereisd voor de prijsuitreiking van de vierde Euregionale Scholenwedstrijd.