50 JAAR EUREGIO RIJN-WAAL: BLIK IN HET ARCHIEF

29-06/21


In 2021 viert de Euregio Rijn-Waal haar 50-jarig bestaan. Gedurende het jaar nemen wij u elke maand mee terug naar het verleden en laten u een bijzonder archiefstuk zien.

 

Deze maand is dit de oprichtingsakte uit 1978. De Kreis Keve, de Stadt Keve, de Stadt Emmerich, de Niederrheinische Industrie- und Handelskammer Duisburg-Wesel-Kleve, het gewest Arnhem de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Midden-Gelderland, de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Nijmegen en omstreken en recreatiegemeenschap Oostelijk Gelderland namen in 1978 een verdere stap in de professionalisering en democratisering van de werkgremeenschap Regio Rijn-Waal met de instelling van de Regioraad en de Werkgroep. Door op onderstaande afbeelding te klikken, kunt u deze overeenkomst lezen.

 

 

 

 


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariƫr Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariƫr Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.