De mooiste wandel- en fietsroutes in de Euregio Rijn-Waal

26-07/21


De Euregio Rijn-Waal viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Sinds de oprichting is het belangrijkste doel van de Euregio het verbeteren en intensiveren van de grensoverschrijdende samenwerking. Van begin af aan staat ook de samenwerking op het gebied van toerisme en natuur en milieu hoog op de agenda.

 

Graag willen wij daarom alle inwoners en bezoekers van de Euregio Rijn-Waal kennis laten maken met de schoonheid en veelzijdigheid van dit gebied. Daartoe hebben wij alle lidgemeenten gevraagd om hun mooiste wandel- of fietsroutes aan te leveren.

 

Alle routes zijn nu gebundeld in een handig boekje. Voor elke route is een korte beschrijving opgenomen en een kaartje, dat een eerste idee van de route geeft. Verder heeft elke route een QR-code gekregen, die naar de gedetailleerde routeinformatie leidt.

 

De brochure bevat ruim 50 wandel- en fietsroutes in de Euregio Rijn-Waal. Voor elke gemeente in de Euregio Rijn-Waal, van Alpen tot Zevenaar en van Apeldoorn tot Xanten vindt u een mooie of bijzondere route. Of het nu de grote rivieren Rijn, Waal en Maas, kleine zijrivieren als de Niers en IJssel, bos- en heidelandschappen, historische steden of het door de industrie en mijnbouw bepaalde landschap rondom Moers en Duisburg betreft; elk gebied heeft zijn eigen charme.  Alle routes hebben in elk geval één ding gemeen: ze zijn prima in een paar uur of maximaal een dag af te leggen.

 

De brochure is kosteloos te bestellen door een mail te sturen naar info@euregio.org of te bellen met +49-2821-79300. 

 

Wij wensen u veel plezier op uw ontdekkingstocht te voet of met de fiets!


Gerelateerd/Ander nieuws

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).