REGIO8 start podcastserie over de Euregio Rijn-Waal

17-11/21


De lokale omroep REGIO8 is vandaag gestart met een 19-delige podcastserie over de Euregio Rijn-Waal. Maker Raymond Janssen gaat in gesprek met betrokkenen om te onderzoeken wat Nederlanders en Duitsers in de grensstreek bindt.

 

Binnen de podcastserie ‘Euregio, een reis door de grensstreek’ krijgen onder meer ondernemers, beleidsbepalers en inwoners de ruimte om in te gaan op grensoverschrijdende onderwerpen. Tijdens de podcast zoekt Janssen antwoord op veel vragen: over het doel van de Euregio, over het nut ervan en antwoord op de vraag of de inwoner van de grensstreek hier nu écht iets aan heeft. De serie bestaat uit in totaal negentien podcasts. De podcast is te vinden via de website van REGIO8, maar wordt ook geplaatst op platformen als Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.

De podcast is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7 in het kader van het project “Nachrichten/Nieuws”, dat mede mogelijk gemaakt wordt door het EU-programma INTERREG-Nederland-Duitsland.

 

In de eerste aflevering komen de burgemeesters van Nijmegen (Hubert Bruls) en Doetinchem (Mark Boumans) aan het woord. Bruls is als vicevoorzitter van de Euregio medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen. Boumans heeft namens Doetinchem zitting in de Euregioraad en controleert – vergelijkbaar met een gemeenteraad – het beleid van de Euregio. Beiden komen aan het woord over hun rol en de resultaten die zijn geboekt én de problemen die zij tegenkomen. Eentje daarvan: de euregionale identiteit.

 

Bron: Regio8


Gerelateerd/Ander nieuws

08-07/22

Euregionale schermtoernooien trekken veel deelnemers

De afgelopen 9 maanden heeft Schermvereniging De 3 Musketiers uit Nijmegen samen met de Fechtabteilung Merkur Kleve en Schermclub Lancelot uit Arnhem een drietal schermtoernooien georganiseerd.

07-07/22

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is ook dit jaar weer op zoek naar creatieve hobbyfotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is deze keer “Magische momenten”.

24-06/22

Reizen met de OV-chipkaart van en naar Emmerich nu mogelijk

Vanaf donderdag 23 juni is het mogelijk om met de Nederlandse OV-chipkaart in- en uit te checken op de stations van Emmerich, Praest en Elten.