Een beuk voor vrede en vrijheid

05-01/22


In aanwezigheid van museumdirecteur Wiel Lenders hebben leden van de Vereniging voor Cultuur en Welzijn in Kleef en de Stichting voor Cultuur en Solidariteit Nijmegen eind 2021 een beuk geplant bij het Vrijheidsmuseum in Groesbeek.

 

De Christophorus Basisschool in Kranenburg heeft de verzorging van de boom op zich genomen.

 

De beuk is bedoeld om de bevrijding van het nationaalsocialisme meer dan 75 jaar geleden te herdenken. De plantactie is een bijdrage aan de verdediging en de bevordering van democratie, gelijkheid, sociale en culturele vooruitgang en het Europese gedachtegoed.

 

De beuk kreeg ook nog een tijdcapsule mee, met daarin de schenkingsoorkonde en het sponsorcertificaat en erespeld, zodat mensen in latere tijden nog steeds weten waarom de beuk is geplant.

 

De Euregio Rijn-Waal heeft deze actie ondersteund in het kader van “75 jaar vrijheid” en met middelen uit de mini-projecten van het EU-programma INTERREG Duitsland-Nederland.

 

 


Gerelateerd/Ander nieuws

16-05/22

Italiaanse delegatie bezoekt Euregio Rijn-Waal

Na een onderbreking van meer dan 2 jaar als gevolg van de Coronapandemie verwelkomde de Euregio Rijn-Waal op 27 en 28 april 2022 haar partners uit de regio Apulië, Italië, in het kader van een werkbezoek van het EU Cycle-project in de Duits-Nederlandse grensregio.

16-05/22

Uitslagen deelstaatverkiezingen Nordrhein-Westfalen 2022

Op 15 mei vonden in Nordrhein-Westfalen deelstaatverkiezingen plaatsgevonden. In totaal hebben 5 partijen één of meerdere zetels in het parlement verkregen:

12-05/22

Plankenkoorts in de Viller Mühle in Goch

Tegen 9.00 uur liep het ‘Sacklager’ van de Viller Mühle in Goch afgelopen maandag langzaam vol. Tussen allerlei nostalgische, antieke voorwerpen en curiosa in alle vormen en maten hing zowel fascinatie als spanning in de lucht: ca. 180 Nederlandse en Duitse scholieren en hun leraren waren naar Goch afgereisd voor de prijsuitreiking van de vierde Euregionale Scholenwedstrijd.