Eurodistrict Pamina en Euregio Rijn-Waal ontmoeten elkaar digita

14-02/22


Op initiatief van het Eurodistrict Pamina vond op 14 februari 2022 een digitale ontmoeting plaats tussen de twee Euregio's.

 

Het Eurodistrict Pamina bestaat uit de gebieden Zuidelijke Pfalz (Palatinat), de regio Mittler Oberrhein en Nord Alsace (de noordelijke Elzas) en bevordert in dit Duits-Franse grensgebied de grensoverschrijdende samenwerking tussen beide landen.

 

Tijdens de bijeenkomst wisselden de vijftien medewerkers van beide organisaties van gedachten over actuele grensoverschrijdende ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs, mobiliteit, gezondheidszorg, jeugd, sport en cultuur en toerisme. 

 

Hoewel alle deelnemers het erover eens waren dat zij elkaar liever in het echt hadden ontmoet, was iedereen zeer tevreden over de inspirerende uitwisseling. Men herkende veel overeenkomsten in de structuren en uitdagingen op deze gebieden, maar juist voor het vinden van oplossingen zag bood de uitwisseling nieuwe aanknopingspunten voor de eigen regio.

 

Vanuit de Euregio Rijn-Waal namen secretaris Sjaak Kamps, plv. secretaris Andreas Kochs en de medewerkers Svenja Arntz, Marco Flipse, Astrid Hubbers, Joachim Kaufmann, Thea Remers en Heidi de Ruiter aan de digitale ontmoeting deel.

 


Gerelateerd/Ander nieuws

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).