Eurodistrict Pamina en Euregio Rijn-Waal ontmoeten elkaar digita

14-02/22


Op initiatief van het Eurodistrict Pamina vond op 14 februari 2022 een digitale ontmoeting plaats tussen de twee Euregio's.

 

Het Eurodistrict Pamina bestaat uit de gebieden Zuidelijke Pfalz (Palatinat), de regio Mittler Oberrhein en Nord Alsace (de noordelijke Elzas) en bevordert in dit Duits-Franse grensgebied de grensoverschrijdende samenwerking tussen beide landen.

 

Tijdens de bijeenkomst wisselden de vijftien medewerkers van beide organisaties van gedachten over actuele grensoverschrijdende ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs, mobiliteit, gezondheidszorg, jeugd, sport en cultuur en toerisme. 

 

Hoewel alle deelnemers het erover eens waren dat zij elkaar liever in het echt hadden ontmoet, was iedereen zeer tevreden over de inspirerende uitwisseling. Men herkende veel overeenkomsten in de structuren en uitdagingen op deze gebieden, maar juist voor het vinden van oplossingen zag bood de uitwisseling nieuwe aanknopingspunten voor de eigen regio.

 

Vanuit de Euregio Rijn-Waal namen secretaris Sjaak Kamps, plv. secretaris Andreas Kochs en de medewerkers Svenja Arntz, Marco Flipse, Astrid Hubbers, Joachim Kaufmann, Thea Remers en Heidi de Ruiter aan de digitale ontmoeting deel.

 


Gerelateerd/Ander nieuws

26-06/24

Field Lab over huisvesting en samenwonen

Op 11 juni vond het eerste Field Lab over huisvesting en samenwonen van het Interreg Deutschland-Nederland project TRAM (Transnationale Arbeidsmigratie in de Euregio) plaats aan de Radboud Universiteit.

26-06/24

Euregioraad bijeen in Wageningen

Op donderdag 20 juni vergaderde de Euregioraad in het congrescentrum Omnia van de Wageningen University & Research (WUR). Floor Vermeulen, burgemeester van Wageningen, en Sebastiaan Berendse, van de WUR, openden de vergadering.

25-06/24

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is ook dit jaar weer op zoek naar creatieve hobbyfotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is deze keer “De Euregio op haar mooist”.