ROCKET Reloaded sluit projectfase succesvol af

23-05/22


Op 17 mei vond in de DRU Cultuurfabriek in Ulft de afsluiting van het Interreg Deutschland-Nederland VA project ROCKET Reloaded plaats.

 

Het project is een vervolg van het project ROCKET (RegiOnal Collaboration on Key Enabling Technologies) en stimuleert grensoverschrijdende samenwerking tussen het bedrijfsleven en de wetenschap. Deze samenwerking heeft in 3 jaar tijd tot 6 concrete projecten geleid die zich richten op gezondheid, energie en productie. 

 

Tijdens het event werden de 6 verschillende innovatieprojecten en resultaten hiervan aan een Duits-Nederlands publiek, bestaande uit voornamelijk ondernemers, voorgesteld. De projecten zijn uiteenlopend en hebben ieder hun eigen focus, desondanks hebben ze allemaal dezelfde kern: technologie en innovatie. Een van de projecten van ROCKET Reloaded is Nano-Sinusgel. Tijdens dit project is aan een gel gewerkt, die postoperatieve complicaties na een ingreep aan de neusbijholten voorkomt.  Een ander voorbeeld is Skinball. De focus van dit project is het vroeg kunnen ontdekken van huidkanker. Alle projecten zijn grotendeels succesvol geweest in het behalen van hun doelen en hebben elk een meerwaarde voor het grensgebied.    

 

Tijdens de bijeenkomst werd ook vooruitgeblikt naar Interreg VI door een presentatie van Nikolaus Jansen (Amt für regionale Landesentwicklung Weser-Ems) en Peter Paul Knol (INTERREG Deutschland-Nederland).  

 

Na afloop was er tijd om de verschillende stands van de projecten te bezoeken en te netwerken.  

 

Meer informatie over het project Rocket Reloaded vindt u hier: Projekt Rocket Reloaded – ROCKET (rocket-innovations.eu) of: ROCKET Reloaded - INTERREG (deutschland-nederland.eu) 


Gerelateerd/Ander nieuws

11-08/22

Lesmateriaal voor vluchtelingenkinderen

Hier ziet het bureau er nog chaotisch, maar net op tijd voor het begin van het nieuwe schooljaar, worden de eerste kratten met lesmateriaal in het kader van het LIMAM-project afgeleverd bij scholen in de Euregio Rijn-Waal.

11-08/22

Nieuwe TV-serie over grenzenloze mobiliteit

Studio47 uit Duisburg en mind4share uit Arcen hebben gezamenlijk de serie "Grenzeloos mobiel" ontwikkeld.

08-07/22

Euregionale schermtoernooien trekken veel deelnemers

De afgelopen 9 maanden heeft Schermvereniging De 3 Musketiers uit Nijmegen samen met de Fechtabteilung Merkur Kleve en Schermclub Lancelot uit Arnhem een drietal schermtoernooien georganiseerd.