Reizen met de OV-chipkaart van en naar Emmerich nu mogelijk

24-06/22


Vanaf donderdag 23 juni is het mogelijk om met de Nederlandse OV-chipkaart in- en uit te checken op de stations van Emmerich, Praest en Elten.

 

Reizigers tussen Arnhem en deze Duitse stations hoeven daarmee niet langer een los kaartje bij de Duitse VRR te kopen.

 

“Met de plaatsing van de OV-chipkaartapparatuur in Duitsland is er opnieuw een fysieke grensbarrière tussen Nederland en Duitsland weggenomen, een grens die de inwoners van de grensstreek al lang niet meer als zodanig ervaren”, aldus Euregio-secretaris Sjaak Kamps tijdens de feestelijke ingebruikname op het station van Emmerich.

 

Om dit mogelijk te maken hebben het Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR), Arriva, provincie Gelderland en Stadt Emmerich de afgelopen twee jaar intensief in projectvorm samengewerkt. Niet alleen moest de fysieke infrastructuur op de drie Duitse stations geplaatst worden, ook waren er afspraken nodig over bijvoorbeeld de verrekening van de tarieven en de controle van de vervoersbewijzen.

 

Met de installatie van de OV-apparatuur op de drie Duitse treinstations is het voor pendelaars, studenten en toeristen in de grensregio veel gemakkelijker en aantrekkelijker om gebruik te maken van de grensoverschrijdende treinverbinding. Naast OV-palen zijn er ook automaten geïnstalleerd om het saldo op te laden. Deze Nederlandse apparatuur communiceert overigens in het Duits met de reizigers.

 

Het is de bedoeling, dat in de nabije toekomst bij deze palen ook betaalpassen gebruikt kunnen worden om mee in- en uit te checken. Dit nieuwe systeem met de naam OV-Pay wordt momenteel in diverse delen van Nederland getest.

 

De realisatie van de OV-chippalen in Duitsland is ondersteund door de Euregio Rijn-Waal met behulp van het Europese subsidieprogramma INTERREG Deutschland-Nederland.


Gerelateerd/Ander nieuws

25-05/23

Vacature Junior/Senior Projectcoördinator (m/v)

De Euregio Rijn-Waal zoekt een: Junior/Senior Projectcoördinator (m/v) ter versterking van ons Regionaal Programma-Management van het Interreg subsidieprogramma voor verschillende prioritaire thema’s.

19-05/23

Leerzame tweedaagse voor Euregioleden

Op 11 en 12 mei vond in Hotel Erica in Berg en Dal in het kader van Euregio-Wegwijzer een tweedaagse cursus plaats.

05-05/23

Euregio-commissie bij Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen

Op 20 april kwam de commissie voor economische aangelegenheden van de Euregio Rijn-Waal ter vergadering bijeen in het gemeentehuis van Wijchen. Hier gingen zij in gesprek met het bestuur van de Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen.