Euregio-Contactpersonen te gast in Nijmegen

02-09/22


Op 1 september vond na twee jaar gedwongen corona-pauze eindelijk de jaarlijkse contactpersonendag van de Euregio Rijn-Waal weer plaats.

 

Een kleine 20 lidgemeenten hadden zich voor deze bijeenkomst aangemeld om zo hun grensoverschrijdende contacten te versterken en de andere Nederlandse en Duitse gemeenten beter te leren kennen.

 

De dag begon in het gemeentehuis van Nijmegen, waar gemeentesecretaris Arne van Hout  de contactpersonen verwelkomde. Na een interactieve voorstelronde, waar al veel ideeën voor euregionale samenwerking naar voren kwamen, lichtte Sjoerd Zoete van het Regionale Programmamanagement bij de Euregio Rijn-Waal de subsidiemogelijkheden in het kader van het nieuwe EU-programma Interreg VIA Deutschland-Nederland toe.  

 

Na de lunch brachten de contactpersonen een bezoek aan Natuurmuseum de Bastei. Dit museum was partner in het Interreg V project “Groen Blauwe Rijn Alliantie” en doet ook mee aan het vervolgproject “De Rijn verbindt”. In beide projecten werken overheden, natuurorganisaties, educatieve en culturele instellingen samen om de ecologische kwaliteit van de Rijn te verbeteren, door middel van verbeteringen in het landschap en het vergroten van het bewustzijn bij de bevolking. Bernadette Botman van Stichting ARK Natuurontwikkling, Marco Tijnagel van Rijkswaterstaat Oost-Nederland en Hans Hooijmaijers  van De Bastei gingen in hun presentatie niet alleen in op de behaalde resultaten maar boden ook interessante blik op de totstandkoming van hun grensoverschrijdende samenwerking. Na een spannende rondleiding door de gewelven van de Bastei was er afsluitend nog ruimschoots de gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen onder het genot van een drankje op het schitterende dakterras van de Bastei.

 

Kortom, een succesvolle en afwisselende dag, die zeker een bijdrage zal leveren aan een versterkte euregionale samenwerking.


Gerelateerd/Ander nieuws

30-09/22

Deelnemers kijken terug op geslaagde Euregioraadsreis

Op 22 en 23 september vond de Euregioraadsreis naar Brussel en de Euregio Maas-Rijn plaats. Aan de reis namen 57 mensen deel.

30-09/22

Euregio-secretariaat op 3 oktober gesloten

In verband met de Duitse feestdag Tag der deutschen Einheit is het Euregio-secretariaat op maandag 3 oktober gesloten.

14-09/22

Vacature Junior/Senior Projectcoördinator (m/v/d)

De Euregio Rijn-Waal zoekt een Junior/Senior Projectcoördinator (m/v/d) ter versterking van ons Regionaal Programma-Management van het Interreg subsidie-programma Deutschland-Nederland inzake de thema’s Sociaal & Maatschappelijk.