Deelnemers kijken terug op geslaagde Euregioraadsreis

30-09/22


Op 22 en 23 september vond de Euregioraadsreis naar Brussel en de Euregio Maas-Rijn plaats. Aan de reis namen 57 mensen deel.

 

De eerste dag stond in het teken van een bezoek aan de Europese Commissie. Hier gingen de deelnemers in gesprek met Beate Grajnert van de DG Regio over de prioriteiten van de Europese Commissie voor de grensoverschrijdende samenwerking, waarbij het Interreg VI programma Deutschland-Nederland centraal stond. Vervolgens informeerde de heer Herald Ruijters, hoofd van de DG Move de deelnemers over de subsidiemogelijkheden voor grensoverschrijdende verbindingen. Met name de programma´s TEN-T en CEF bieden ook voor onze grensregio goede mogelijkheden om bijvoorbeeld de doelstellingen van het Euregionaal Mobiliteitsplan 2030 te realiseren.

 

De tweede dag stond geheel en al in het teken van grenzen. Allereerst brachten de deelnemers een bezoek aan Neutraal -Moresnet, dat het verhaal van een bijzonder stukje geschiedenis van de Nederlands-Duitse samenwerking tussen 1815 en 1919 vertelt. Bij het Drielandenpunt NL-D-B stond afsluitend nog een gesprek met Michael Dejozé, directeur van de trinationale Euregio Maas-Rijn op het programma.

 

De diverse programmaonderdelen en de vele goede gesprekken boden de deelnemers veel aanknopingspunten voor de Euregionale samenwerking.


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariƫr Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariƫr Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.