Deelnemers kijken terug op geslaagde Euregioraadsreis

30-09/22


Op 22 en 23 september vond de Euregioraadsreis naar Brussel en de Euregio Maas-Rijn plaats. Aan de reis namen 57 mensen deel.

 

De eerste dag stond in het teken van een bezoek aan de Europese Commissie. Hier gingen de deelnemers in gesprek met Beate Grajnert van de DG Regio over de prioriteiten van de Europese Commissie voor de grensoverschrijdende samenwerking, waarbij het Interreg VI programma Deutschland-Nederland centraal stond. Vervolgens informeerde de heer Herald Ruijters, hoofd van de DG Move de deelnemers over de subsidiemogelijkheden voor grensoverschrijdende verbindingen. Met name de programma´s TEN-T en CEF bieden ook voor onze grensregio goede mogelijkheden om bijvoorbeeld de doelstellingen van het Euregionaal Mobiliteitsplan 2030 te realiseren.

 

De tweede dag stond geheel en al in het teken van grenzen. Allereerst brachten de deelnemers een bezoek aan Neutraal -Moresnet, dat het verhaal van een bijzonder stukje geschiedenis van de Nederlands-Duitse samenwerking tussen 1815 en 1919 vertelt. Bij het Drielandenpunt NL-D-B stond afsluitend nog een gesprek met Michael Dejozé, directeur van de trinationale Euregio Maas-Rijn op het programma.

 

De diverse programmaonderdelen en de vele goede gesprekken boden de deelnemers veel aanknopingspunten voor de Euregionale samenwerking.


Gerelateerd/Ander nieuws

25-05/23

Vacature Junior/Senior Projectcoördinator (m/v)

De Euregio Rijn-Waal zoekt een: Junior/Senior Projectcoördinator (m/v) ter versterking van ons Regionaal Programma-Management van het Interreg subsidieprogramma voor verschillende prioritaire thema’s.

19-05/23

Leerzame tweedaagse voor Euregioleden

Op 11 en 12 mei vond in Hotel Erica in Berg en Dal in het kader van Euregio-Wegwijzer een tweedaagse cursus plaats.

05-05/23

Euregio-commissie bij Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen

Op 20 april kwam de commissie voor economische aangelegenheden van de Euregio Rijn-Waal ter vergadering bijeen in het gemeentehuis van Wijchen. Hier gingen zij in gesprek met het bestuur van de Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen.