Bezoek van de regio´s Moselfranken en Miselerland

07-10/22


Op dinsdag 13 september 2022 bezocht een delegatie van de LEADER-regio Moselfranken en Miselerland de Euregio Rijn-Waal.

 

Het doel van de Duitse en Luxemburgse LEADER-regio's links en rechts van de Moezel en de Sûre is het om intensiever samen te werken, zowel met concrete projecten op het terrein als op strategisch-politiek niveau. De daarmee verbonden vragen rondom de grensoverschrijdende samenwerking gaan verder dan de "Leader-horizon". Daarom willen de LEADER-regio's graag leren van andere transnationale regio's en in dit verband is onder andere een bezoek gebracht aan de Euregio Rijn-Waal.

 

De regiomanagers hadden een intensieve uitwisseling met de directie van de Euregio Rijn-Waal over de structuur en de taken van de Euregio Rijn. Het bezoek was ook gericht op de ontwikkeling van het Interreg-programma en best practices in het landelijk gebied. Het programma werd afgesloten met een bezoek aan het Vrijheidsmuseum in Groesbeek.


Gerelateerd/Ander nieuws

25-11/22

Nieuw Dagelijks Bestuur voor de Euregio Rijn-Waal

Tijdens de Euregioraadsvergadering van 24 november in het Duitse Xanten is Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen tot nieuwe voorzitter van de Euregio Rijn-Waal verkozen. De heer Thomas Ahls, burgemeester van het Duitse Alpen is gekozen als nieuwe vice-voorzitter.

23-11/22

Studenten Radboud Universiteit te gast bij de Euregio

Afgelopen maandag waren 22 studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen bij de Euregio Rijn-Waal te gast. De bachelor- en (pre)masterstudenten volgen allen de cursus “Oriëntatie op de Euregio”. Een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal maakt al ruim vijf jaar deel uit van het programma.

31-10/22

Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal 2022 - Uw stem telt!

Ruim 370 foto´s afkomstig van 159verschillende fotografen waren het mooie resultaat van onze fotowedstrijd "Magische momenten", waarbij wij Nederlandse en Duitse hobbyfotografen uit de Euregio Rijn-Waal vroegen om hun magische momenten met ons te delen.