Bezoek van de regio´s Moselfranken en Miselerland

07-10/22


Op dinsdag 13 september 2022 bezocht een delegatie van de LEADER-regio Moselfranken en Miselerland de Euregio Rijn-Waal.

 

Het doel van de Duitse en Luxemburgse LEADER-regio's links en rechts van de Moezel en de Sûre is het om intensiever samen te werken, zowel met concrete projecten op het terrein als op strategisch-politiek niveau. De daarmee verbonden vragen rondom de grensoverschrijdende samenwerking gaan verder dan de "Leader-horizon". Daarom willen de LEADER-regio's graag leren van andere transnationale regio's en in dit verband is onder andere een bezoek gebracht aan de Euregio Rijn-Waal.

 

De regiomanagers hadden een intensieve uitwisseling met de directie van de Euregio Rijn-Waal over de structuur en de taken van de Euregio Rijn. Het bezoek was ook gericht op de ontwikkeling van het Interreg-programma en best practices in het landelijk gebied. Het programma werd afgesloten met een bezoek aan het Vrijheidsmuseum in Groesbeek.


Gerelateerd/Ander nieuws

25-05/23

Vacature Junior/Senior Projectcoördinator (m/v)

De Euregio Rijn-Waal zoekt een: Junior/Senior Projectcoördinator (m/v) ter versterking van ons Regionaal Programma-Management van het Interreg subsidieprogramma voor verschillende prioritaire thema’s.

19-05/23

Leerzame tweedaagse voor Euregioleden

Op 11 en 12 mei vond in Hotel Erica in Berg en Dal in het kader van Euregio-Wegwijzer een tweedaagse cursus plaats.

05-05/23

Euregio-commissie bij Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen

Op 20 april kwam de commissie voor economische aangelegenheden van de Euregio Rijn-Waal ter vergadering bijeen in het gemeentehuis van Wijchen. Hier gingen zij in gesprek met het bestuur van de Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen.