Bezoek van de regio´s Moselfranken en Miselerland

07-10/22


Op dinsdag 13 september 2022 bezocht een delegatie van de LEADER-regio Moselfranken en Miselerland de Euregio Rijn-Waal.

 

Het doel van de Duitse en Luxemburgse LEADER-regio's links en rechts van de Moezel en de Sûre is het om intensiever samen te werken, zowel met concrete projecten op het terrein als op strategisch-politiek niveau. De daarmee verbonden vragen rondom de grensoverschrijdende samenwerking gaan verder dan de "Leader-horizon". Daarom willen de LEADER-regio's graag leren van andere transnationale regio's en in dit verband is onder andere een bezoek gebracht aan de Euregio Rijn-Waal.

 

De regiomanagers hadden een intensieve uitwisseling met de directie van de Euregio Rijn-Waal over de structuur en de taken van de Euregio Rijn. Het bezoek was ook gericht op de ontwikkeling van het Interreg-programma en best practices in het landelijk gebied. Het programma werd afgesloten met een bezoek aan het Vrijheidsmuseum in Groesbeek.


Gerelateerd/Ander nieuws

26-06/24

Field Lab over huisvesting en samenwonen

Op 11 juni vond het eerste Field Lab over huisvesting en samenwonen van het Interreg Deutschland-Nederland project TRAM (Transnationale Arbeidsmigratie in de Euregio) plaats aan de Radboud Universiteit.

26-06/24

Euregioraad bijeen in Wageningen

Op donderdag 20 juni vergaderde de Euregioraad in het congrescentrum Omnia van de Wageningen University & Research (WUR). Floor Vermeulen, burgemeester van Wageningen, en Sebastiaan Berendse, van de WUR, openden de vergadering.

25-06/24

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is ook dit jaar weer op zoek naar creatieve hobbyfotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is deze keer “De Euregio op haar mooist”.