Studenten Radboud Universiteit te gast bij de Euregio

23-11/22


Afgelopen maandag waren 22 studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen bij de Euregio Rijn-Waal te gast. De bachelor- en (pre)masterstudenten volgen allen de cursus “Oriëntatie op de Euregio”. Een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal maakt al ruim vijf jaar deel uit van het programma.

 

De middag begon met een korte toelichting door Heidi de Ruiter over de structuur en werkwijze van de Euregio Rijn-Waal. Peter Paul Knol en Debby Derix van het Gemeenschappelijk Interreg Secretariaat boden vervolgens inzicht in de ontwikkeling van het nieuwe Interreg VI A programm Deutschland-Nederland.

 

Vervolgens was het de beurt aan de studenten om hun voorstellen voor een werkstuk aan de medewerkers van de Euregio Rijn-Waal te presenteren. In interactieve gesprekken kwamen o.a. de onderwerpen veiligheid, onderwijs, mobiliteit, sociale verzekeringen, landbouw en gezondheid ter sprake.


Gerelateerd/Ander nieuws

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).

25-03/24

Nieuwe online Tool voor de aanvraag van een KPF-subsidie

Voor aanvragers uit het Duits-Nederlandse Interreg-subsidiegebied is nu een gloednieuwe en gebruiksvriendelijke online-tool beschikbaar voor het aanvragen van subsidies uit het Kleinprojectenfonds (KPF).