Euregio-commissie bij Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen

05-05/23


Op 20 april kwam de commissie voor economische aangelegenheden van de Euregio Rijn-Waal ter vergadering bijeen in het gemeentehuis van Wijchen. Hier gingen zij in gesprek met het bestuur van de Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen.

 

Luciën van Riswijk, burgemeester van Zevenaar en vice-voorzitter van Dagelijks Bestuur van de Groene Metropoolregio heette de commissielen van harte welkom en ging in op het belang van de uitwisseling tussen de GroeneMetropoolRegio en de Euregio Rijn-Waal.

 

Ook werd de Human Capital Agenda voorgesteld. In het kader van de Human Capital Agenda werken de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen, The Economic Board en de provincie Gelderland samen aan toekomstbestendige arbeidsmarkt waarbij vraag en aanbod goed op elkaar aansluiten, zodat de (economische) potentie van de regio ten volle benut kan worden. De focus van de Human Capital Agenda ligt op het verbinden en versterken van kansrijke regionale initiatieven en projecten voor de sectoren energy, health en hightech, waar de mismatch op de arbeidsmarkt in kwantiteit en kwaliteit het grootst is.

 

Ook de Euregio-commissies voor grensoverschrijdende verstandhouding en financien en projecten kwamen op resp. 17 en 21 april bijeen. De commissie voor grensoverschrijdende verstandhouding was te gast is de historische Hanzestad Kalkar, waar de commissieleden een toelichting op het Interreg VA project “Grensoverschrijdende samenwerking: Hanzesteden toen en nu” kregen. Tijdens een korte stadswandeling konden zij enkele bijzondere projectresultaten bekijken, waaronder een levensgrote muurschildering. De commissie voor financien en projecten vergaderde bij de Euregio en woonde na afloop van de vergadering de kick-off van het Kleinprojectenfonds (KPF) in het Euregio-Forum bij.


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariƫr Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariƫr Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.