Netwerkbijeenkomst Euregioraad goed bezocht

15-03/24


Op donderdag 14 maart 2024 vond de jaarlijkse netwerkbijeenkomst voor de leden van de Euregioraad van de Euregio Rijn-Waal plaats. Ruim 40 Euregioraadsleden en ambtelijke contactpersonen kwamen in het Euregio-Forum bijeen en spraken over diverse thema’s.

 

Na een welkomstwoord van vice-voorzitter Thomas Ahls hield Wiel Lenders een inspirerende lezing over het onderwerp 80 Jaar Vrijheid. De directeur van het Vrijheidsmuseum in Groesbeek nam de toehoorders mee in de ontwikkeling van het herdenken van de oorlog en het vieren van de vrijheid. Ook gaf hij suggesties om deze onderwerpen in een Euregionale context op te pakken.  

 

Tijdens het netwerkgedeelte lichtten Heidi de Ruiter en Sascha Kromwyk de subsidiemogelijkheden in het kader van 80 Jaar Vrijheid en INDUSTRIE_4.0 toe en legden de deelnemers nieuwe contacten en gingen met elkaar in gesprek over actuele onderwerpen en raakvlakken tussen de gemeenten. Kortom een zeer geslaagde bijeenkomst.

 


Gerelateerd/Ander nieuws

26-06/24

Field Lab over huisvesting en samenwonen

Op 11 juni vond het eerste Field Lab over huisvesting en samenwonen van het Interreg Deutschland-Nederland project TRAM (Transnationale Arbeidsmigratie in de Euregio) plaats aan de Radboud Universiteit.

26-06/24

Euregioraad bijeen in Wageningen

Op donderdag 20 juni vergaderde de Euregioraad in het congrescentrum Omnia van de Wageningen University & Research (WUR). Floor Vermeulen, burgemeester van Wageningen, en Sebastiaan Berendse, van de WUR, openden de vergadering.

25-06/24

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is ook dit jaar weer op zoek naar creatieve hobbyfotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is deze keer “De Euregio op haar mooist”.