Christophorus Grundschule Kranenburg nu Euregio-profielschool

14-05/24


De Duitse basisschool Christophorus Grundschule in Kranenburg is door de Euregioprofielschoolcertificeringscommissie benoemd tot Euregioprofielschool met als specialisatie Nederlands.

 

Deze basisschool is daarmee de eerste basisschool in de Euregio Rijn-Waal die dit certificaat ontvangt.

 

Een reden voor een feestje! Daarom werd de uitreiking van de plaquette op donderdag 25 april 2024 gecombineerd met de Koningsdagspelen. In Nederland organiseren basisscholen rond Koningsdag (27 april) een koningsdagontbijt gevolgd door diverse sportactiviteiten. Als tweetalige school doet de Christophores Grundschule natuurlijk ook mee.

 

Na het koningsdagontbijt, sport en dans vond  om 10.30 uur de officiële uitreiking plaats. Na toespraken van o.a. de loco-burgemeester van Kranenburg, Norbert Janssen, en een indrukwekkend toneelstuk van de leerkrachten Nederlands, overhandigden Thomas Bongartz van de Bezirksregierung Düsseldorf en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal, de plaquette namens de hele certificeringscommissie.

 

De Bezirksregierung Düsseldorf, de Taalunie en het Duitsland Instituut Amsterdam hebben samen met de Euregio Rijn-Waal en de euregio rijn-maas-noord een certificaat ontwikkeld, waarmee scholen ook aan de buitenwereld kunnen laten zien, dat zij een goede euregionale verstandhouding actief nastreven.

 

Alle scholen (basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs) die in hun lesprogramma bijzondere aandacht hebben voor het feit dat hun school gelegen is in de grensregio en een partnerschap met een of meerdere Duitse scholen in de grensregio hebben, kunnen in aanmerking komen voor dit certificaat.

Alle informatie is te vinden op https://www.brd.nrw.de/themen/schule-bildung/lerntreffs/niederlaendisch/euregioprofilschulen.

 

Foto: Rüdiger Dehnen

 


Gerelateerd/Ander nieuws

26-06/24

Field Lab over huisvesting en samenwonen

Op 11 juni vond het eerste Field Lab over huisvesting en samenwonen van het Interreg Deutschland-Nederland project TRAM (Transnationale Arbeidsmigratie in de Euregio) plaats aan de Radboud Universiteit.

26-06/24

Euregioraad bijeen in Wageningen

Op donderdag 20 juni vergaderde de Euregioraad in het congrescentrum Omnia van de Wageningen University & Research (WUR). Floor Vermeulen, burgemeester van Wageningen, en Sebastiaan Berendse, van de WUR, openden de vergadering.

25-06/24

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is ook dit jaar weer op zoek naar creatieve hobbyfotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is deze keer “De Euregio op haar mooist”.