Elzendaalcollege-Metameer nu euregioprofielschool

08-07/24


De middelbare school Elzendaalcollege-Metameer in Boxmeer is door de Euregioprofielschoolcertificeringscommissie benoemd tot Euregioprofielschool.

 

De feestelijke overhandiging van het certificaat vond op 4 juli plaats. Elzendaalcollege-Metameer is daarmee de eerste Nederlandse school in Brabant en de Euregio Rijn-Waal die het certificaat in ontvangst mocht nemen.

 

Voorafgaand aan de uitreiking vertelde Jan Vermunt dat hij hoopt dat het certificaat de internationalisering van het onderwijs bevordert. In het onderwijs is niet alleen leren belangrijk, maar ook samenwerken en openstaan voor elkaar. Martin Teuber van de Bezirksregierung Düsseldorf gaf aan dat dit goed past bij het idee achter de Euregioprofielscholen en dat dankzij het Duitsland Instituut Amsterdam nu ook Nederlandse scholen gecertificeerd zijn. Hij benadrukte hoeveel bewondering hij heeft voor al het werk dat verricht is. De burgemeester van Land van Cuijk, Marieke Moorman, sloot zich hierbij aan. Ze is trots op het feit dat het de eerste school in haar gemeente is die het Euregioprofielschoolcertificaat heeft mogen ontvangen. Bovendien vindt ze de samenwerking belangrijk.

 

Na deze mooie woorden werd de plaquette door Martin Teuber namens de hele certificeringscommissie aan de rector, Elke Oegema, overhandigd.

 

De Bezirksregierung Düsseldorf, de Taalunie en het Duitsland Instituut Amsterdam hebben samen met de Euregio Rijn-Waal en de euregio rijn-maas-noord een certificaat ontwikkeld, waarmee scholen ook aan de buitenwereld kunnen laten zien, dat zij een goede euregionale verstandhouding actief nastreven.

 

Alle scholen (basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs) die in hun lesprogramma bijzondere aandacht hebben voor het feit dat hun school gelegen is in de grensregio en een partnerschap met een of meerdere Duitse scholen in de grensregio hebben, kunnen in aanmerking komen voor dit certificaat. Alle informatie is te vinden op https://www.brd.nrw.de/themen/schule-bildung/lerntreffs/niederlaendisch/euregioprofilschulen.
 


Gerelateerd/Ander nieuws

08-07/24

Elzendaalcollege-Metameer nu euregioprofielschool

De middelbare school Elzendaalcollege-Metameer in Boxmeer is door de Euregioprofielschoolcertificeringscommissie benoemd tot Euregioprofielschool.

04-07/24

Internationaal en verbindend: de Waal Rijn Toernooien

Afgelopen maanden heeft drie keer een Waal Rijn Toernooi plaatsgevonden. De schermverenigingen De 3 Musketiers uit Nijmegen, Merkur uit Kleve en Lancelot uit Arnhem hebben deze spannende, gezellige en internationale schermdagen georganiseerd.

02-07/24

Geslaagde netwerkbijeenkomst

Op 26 juni 2024 organiseerde het regionale programmamanagement van Interreg Deutschland-Nederland bij de Euregio Rijn-Waal een netwerkbijeenkomst over het thema "Samenstellen van een partnerconsortium".