EMOJI Fiets- & Handbike3daagse

27-08/24


Een prachtige meerdaagse tocht met de fiets of handbike!

 

De Fiets- & Handbike3daagse in de Euregio Rijn-Waal wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en vindt plaats van 27 tot en met 29 september. Er zijn verschillende routes van 20, 40 of 60 kilometer en elke dag staat een andere gemeente in het middelpunt.

 

Op de eerste dag fietst u langs de Oude IJssel, door het natuurgebied Engbergen, richting Megchelen om daarna de grens met Duitsland over te steken. Deze dag eindigt op het DRU-Industriepark in Ulft.

Op zaterdag is de Dag van Montferland en vindt de start en finish bij het Gildegebouw in Stokkum plaats. Al fietsend door Duitsland en Nederland komt u langs historische gebouwen en door prachtige natuur.

Op de derde dag, de Dag van Emmerich am Rhein, komt u langs de Emmericher Rheinpromenade om later die dag de mooie hanzestad Kalkar te bewonderen. Via de Rheinbrücke komt u weer in Emmerich am Rhein.

 

U kunt zowel één, twee of drie dagen deelnemen. Meer informatie, ook over het aanmelden, vindt u op: www.gem-emoji.eu

 

Het project wordt mogelijk gemaakt door het Interreg-programma Deutschland-Nederland met zijn programmapartners en medegefinancierd door de Europese Unie.

 

De foto met daarop Betty Pieperiet (handbike), Christa van Dee (fiets) en Marieke Eijsink (achterop de fiets) is gemaakt door Sven Scholten.


Gerelateerd/Ander nieuws

27-08/24

EMOJI Fiets- & Handbike3daagse

Een prachtige meerdaagse tocht met de fiets of handbike!

22-08/24

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is ook dit jaar weer op zoek naar creatieve hobbyfotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is deze keer “De Euregio op haar mooist”.

07-08/24

Het Euregio Pétanque Toernooi

Op zondag 18 augustus is het dan zover: meerdere teams uit de Euregio Rijn-Waal nemen het tegen elkaar op tijdens het Euregio Pétanque Toernooi in Beek.