Euregio Vrijheidswandeling groot succes

16-09/24


Op 15 september vond met schitterend weer de traditionele Euregio Vrijheidswandeling in Groesbeek plaats.

 

Bij het Vrijheidsmuseum konden de deelnemers van start op de 6 en de 10 kilometer en de speciale 80 jaar vrijheidsafstand 8 kilometer (80 hectometer). Spellencafé Het Vrolijke Bordje in het centrum van Groesbeek was het startpunt voor de 10, 15, 20, 25 en 30 kilometer. De verdere afstanden voerden allemaal ook door Duitsland, om het euregionale karakter van de wandeling te benadrukken. Een gratis bezoek aan het Vrijheidsmuseum was bij het inschrijfgeld inclusief. Ook diverse medewerkers van de Euregio Rijn-Waal en Euregio-ambassadeur Sjaak Kamps namen aan de wandeling deel en genoten van het zonnige weer, de afwisselende routes en de goede organisatie.

 

De Euregio Vrijheidswandeling is met middelen van het EU-programma Interreg Deutschland-Nederland in het kader van het Kleinprojectenfonds bij de Euregio Rijn-Waal ondersteund. 


Gerelateerd/Ander nieuws

04-10/24

Geslaagde Grenslandconferentie in Krefeld

De Grenslandconferentie vond dit jaar op 26 september plaats op een bijzondere locatie: de paardenrenbaan in Krefeld. Tijdens de alweer zesde editie van deze jaarlijkse Nederlands-Noordrijn-Westfaalse bijeenkomst waren ruim 300 gasten aanwezig.

27-09/24

Euregio's in de Europacommissie van de deelstaat NRW

Op 20 september 2024 was een delegatie van de EUREGIO, Euregio Rijn-Waal en euregio rhein-maas-nord op commissie voor Europa en internationale aangelegenheden van het deelstaatparlement van Noordrijn-Westfalen in Düsseldorf te gast om verschillende actuele grensoverschrijdende kwesties te bespreken.

16-09/24

Euregio Vrijheidswandeling groot succes

Op 15 september vond met schitterend weer de traditionele Euregio Vrijheidswandeling in Groesbeek plaats.