Consul-Generaal brengt werkbezoek aan de Euregio Rijn-Waal

31-01/17


Op maandag 30 januari bracht Consul-Generaal Ton Lansink een werkbezoek aan de Euregio Rijn-Waal.

 

Hij bezocht eerst de Hochschule Rhein-Waal in Kleve (Duitsland). Hier ging de consul-generaal in gesprek met studenten en medewerkers uit Nederland en Duitsland over de INTERREG-projecten Krachtige kernen (vergroting van de leefbaarheid in dorpskernen) en Spectors (ontwikkeling nieuwe toepassingen voor drones). Daarna reisde de consul-generaal van Kleve naar de brandweerkazerne in Millingen aan de Rijn. Dit brandweerkorps werkt nauw met de collega’s uit het net over de grens gelegen Rindern. Deze samenwerking wordt in het kader van het INTERREG-project Veiligheid zonder Grenzen verder geprofessionaliseerd.

 

 

Het werkbezoek vond plaats in het kader van de eindconferentie van het Actieteam Grensoverschrijdende Economie en Arbeid.

Dit Actieteam Grensoverschrijdende Economie en Arbeid is eind 2015 opgericht. In het actieteam werken bestuurders en professionals van grensgemeenten, -provincies, de Vereniging Nederlandse Gemeenten, Euregio’s, MKB-Nederland en de Rijksoverheid nauw met elkaar samen. De Euregio Rijn-Waal is namens alle Euregio´s in het Actieteam vertegenwoordigd. De belangrijkste doelen van het actieteam zijn het vergroten van het bewustzijn van kansen en mogelijkheden net over de grens. En het zoveel mogelijk wegnemen van grensbelemmeringen. Op welke manier dat gebeurt, is door het actieteam vastgelegd in een rapport en actieagenda. Hierin staan ook tal van goede voorbeelden van grensoverschrijdende projecten uit alle grensregio’s. Dit rapport en actieagenda zijn tijdens een grensoverschrijdende conferentie in de Vereeniging in Nijmegen aangeboden aan vertegenwoordigers van de regeringen van Nederland, Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen en Vlaanderen.

 

 

Meer foto´s staan op https://www.facebook.com/EuregioRheinWaal.


Gerelateerd/Ander nieuws

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).

25-03/24

Nieuwe online Tool voor de aanvraag van een KPF-subsidie

Voor aanvragers uit het Duits-Nederlandse Interreg-subsidiegebied is nu een gloednieuwe en gebruiksvriendelijke online-tool beschikbaar voor het aanvragen van subsidies uit het Kleinprojectenfonds (KPF).