Startbijeenkomst Internationaal netwerkburo goed bezocht

06-03/17


„Pragmatisch samenwerken over de grens“ was de uitnodiging aan ondernemers uit de Achterhoek en de regio Bocholt voor de startbijeenkomst op 2 maart van het Internationaal Netwerkburo in het hotel „Am Erzengel“ in Bocholt.

 

Het project is een initiatief van Wirtschaftsförderung Bocholt en de gemeente Oude IJsselstreek.  Gesprekken aanknopen en elkaar leren kennen vormden de inhoud van de door meer dan 100 Nederlandse en Duitse ondernemers bezochte bijeenkomst.

 

Het Interreg-project „Internationaal Netwerkburo“ is eind 2016 gestart. Het betreft o.a. een servicepunt voor bedrijven die grensoverschrijdend actief willen worden.  In de beide initiatief-gemeenten  Bocholt en Oude IJsselstreek staan contactpersonen klaar om vragen van ondernemers te beantwoorden en eventueel een afspraak te maak met de match-maker die bedrijven uit beide landen aan elkaar koppelt. Data voor de NL-D spreekdagen: 21 maart, 4 en 25 april vanaf 8.30 uur.

 

De volgende bijeenkomst van het Internationaal Netwerkburo is een gezamenlijk ondernemersbezoek op 28 maart aan de DNHK-Hollanddag in Düsseldorf.

Verdere informatie staat op www.internationales-netzwerkbuero.de

 


Gerelateerd/Ander nieuws

26-06/24

Field Lab over huisvesting en samenwonen

Op 11 juni vond het eerste Field Lab over huisvesting en samenwonen van het Interreg Deutschland-Nederland project TRAM (Transnationale Arbeidsmigratie in de Euregio) plaats aan de Radboud Universiteit.

26-06/24

Euregioraad bijeen in Wageningen

Op donderdag 20 juni vergaderde de Euregioraad in het congrescentrum Omnia van de Wageningen University & Research (WUR). Floor Vermeulen, burgemeester van Wageningen, en Sebastiaan Berendse, van de WUR, openden de vergadering.

25-06/24

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is ook dit jaar weer op zoek naar creatieve hobbyfotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is deze keer “De Euregio op haar mooist”.