Corona Maatregelen in Nordhrein-Westfalen

 

Duitsland is federaal georganiseerd, dit betekent dat de deelstaten grotendeels zelf invulling kunnen geven aan de maatregelen en regels zoals deze door de bondsregering zijn besloten. In dit overzicht wordt de situatie zoals deze in Nordrhein-Westfalen geldt, weergegeven:

 

 

Reizen naar Duitsland

Nederland is per 3 maart geen hoogrisico meer. Wel gelden nog de volgende regels:

Er geldt nog wel een ‘algemene bewijsplicht’: alle reizigers van 12 jaar en ouder moeten bij het oversteken van de Duitse grens een negatieve test, vaccinatiebewijs of bewijs van herstel kunnen laten zien. Een testbewijs mag maximaal 48 uur oud zijn; dit geldt voor zowel een PCR-test als een antigeentest. Als herstelverklaring geldt een positieve PCR-test die minimaal 28 dagen en maximaal 90 dagen oud is.

De volledige corona-reisverordening is onder volgende link te vinden: Aktuelle Informationen für Reisende - Bundesgesundheitsministerium

 

Vanaf 3 april geldt in NRW een nieuw corona-verordening. De belangrijkste maatregelen:

 

Het dragen van een mondkapje is verplicht:

  • In medische en verzorgingsinstellingen, zoals dokterspraktijken, ziekenhuizen, verpleeghuizen, enz.
  • In staatsinrichtingen voor collectieve huisvesting van veel mensen (asiel- en vluchtelingenopvangcentra, collectieve huisvesting voor daklozen, justitiële inrichtingen
  • In het Openbaar vervoer

Verplichte tests

  • Ziekenhuizen en zorginstellingen mogen nog steeds alleen worden betreden met een actueel negatief testcertificaat.
  • Hetzelfde geldt - maar alleen voor niet-geïmmuniseerde personen - in asiel- en vluchtelingenverblijven en penitentiaire inrichtingen enz.

Een overzicht van alle geldende maatregelen in Nordrhein-Westfalen kunt u nalezen op de website van de deelstaat Nordrhein-Westfalen. De informatie op de website van Nordrhein-Westfalen is bindend. Aan de informatie op www.euregio.org kunnen geen rechten ontleend worden.