Euregionale scholenwedstrijd 2021-2022

 

In 2022 is het 30 jaar geleden, dat het Verdrag van Maastricht werd gesloten en de Europese Unie in haar huidige vorm werd opgericht.  Maar wat betekent Europa eigenlijk voor ons, wat merk je er in de praktijk van én nog belangrijker: hoe ziet jouw ideale Europa eruit? Nu zijn jullie aan de beurt: verdiep je in het onderwerp, leer je buren en Europa nog beter kennen – en wees creatief!

 

Samen kunnen Nederlanders en Duitsers meer bereiken. Wie over de landsgrenzen heen kijkt, vindt niet alleen grote en kleine overeenkomsten tussen de twee buurlanden, maar ook een heleboel aanknopingspunten voor grensoverschrijdende samenwerking. Vanuit deze overtuiging zet de Euregio Rijn-Waal zich al vijftig jaar in voor samenwerking tussen Nederland en Duitsland. Voorwaarde voor een goede omgang met elkaar: kennis van elkaars taal en cultuur. De Euregionale Scholenwedstrijd, die nu voor de vierde keer plaats vindt, wil deze kennis vergroten.

 

Dit jaar is het thema van de Scholenwedstrijd ‘Europa’. Wij dagen jou en je klasgenoten uit om een creatieve inzending in te sturen. Het doel: leer wat Europa voor jou betekent en denk na over hoe het Europa van de toekomst er uit zou moeten zien. De beste inzendingen winnen leuke prijzen!

 

Gaat jouw klas de uitdaging aan? Wij kijken uit naar jullie ideeën!

 

Hier krijgen jullie een indruk van de eerste drie edities van de Euregionale Scholenwedstrijd. Ze waren allebei een groot succes!