Opzet

De scholenwedstrijd is bedoeld voor middelbare scholieren van 12 tot 18 jaar.

 

Je kunt vanuit verschillende schoolvakken meedoen, bijvoorbeeld Duits, geschiedenis, aardrijkskunde, economie, maatschappijleer, drama, culturele kunstzinnige vorming etc. Het is vooral belangrijk dat je je kennis van het Duits en van Duitsland laat zien.

 

Bij het project mag je je fantasie helemaal de vrije loop laten. Van filmpje, Instagram-story, stripverhaal of poetry slam tot street art, lied, theaterstuk of musical: alle inzendingen zijn welkom! Maar er zijn natuurlijk wel een paar voorwaarden.

 

Je kunt aan het begin van het schooljaar al met je inzending beginnen. Wij organiseren in november en december leuke workshops, waarin je inspiratie voor je inzending op kunt doen en meer leert over de Duitse taal en cultuur. 31 januari 2020 moet je inzending af zijn, zodat ‘ie door de jury beoordeeld kan worden. In maart 2020 vindt vervolgens het afsluitende evenement plaats. Daar worden de winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt. Er zijn drie categorieën, en in elke categorie winnen de drie beste inzendingen leuke prijzen!

 

De scholen en leerlingen zijn volledig vrij in de te kiezen vorm voor hun inzending. Van verhaal, zelf gecomponeerde song, stripverhaal, lezing of poetry slam tot street art, video, een social-media-project, theaterstuk of musical; alles is mogelijk en laten wij over aan de fantasie van de scholen en leerlingen. Belangrijk is natuurlijk wel, dat rekening wordt gehouden met de formele voorwaarden.